Sezdesetjednogodišnja Cecile Eldge rodila je vlastitog unuka nakon što je nosila bebu svoga sina kao surogat majka.

Matthew Eldge (32) i Elliot Doughtery (29) iz Nebraske sanjali su da postanu roditelji, a jedina opcija je bila da imaju surogat majku iz porodice. Baka je pristala.
44

 

 

Nakon niza pregleda, testova i analiza, ljekari su dali zeleno svjetlo. Uslijedila je hormonalna terapija, a jajašca je donirala Elliotova sestra. Ljekari su pripremili nekoliko oplođenih jajnih ćelija koje su stavili u njenu maternicu i ostala je trudna u prvom pokušaju. Nakon sedam i po mjeseci na svijet je došla Uma.
3

 

Specijalni porodični momenat zabilježio je fotograf Ariel Panowicz. Par očeva je plakao od sreće kada je vidio svoju kćerku.

“Bitno je naglasiti da nisu sve žene u 60-im godinama dovoljno dobro zdravstveno da bi bile surogat majke”, kazala je dr. Carolyn Maud Doherty.
2

Baka se porodila prirodnim putem što je sve iznenadilo. Istakla je kako je vježbala, šetala i bila aktivna te da je sve dobro podnijela.

AKTUELNO
Sadista djevojčicu vezao na tavanu, pržio strujom, a potom mučki silovao

“Ljudi nisu razumjeli na početku, ali onda su pružili snažnu podršku i kazali su kako je radikalno i nevjerovatno. Moja majka ih je inspirisala i sve smo zajedno prošli”, kazalo je Matthew.
1

Njegov suprug kazao je kako su izuzetno sretni što imaju priliku postati roditelji i što im je tehnologija omogućila da njihovo dijete imaju gene od obojice.

 

Novi.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here